Негувателка во градинка во Њујорк избодела три бебиња

Три бебиња и две возрасни лица се избодени со нож во приватна градинка во Њујорк, соопшти полицијата и додаде дека повредените се префрлени во болница. Властите ја уапсија негувателката, која се сомничи...

21 септември, 2018 @ 20:47 часот

Филипче: Нема ситуација во која бебе недостига или било заменето

Не постои никаква ситуација во која бебе недостига или било заменето. Бебињата на таа возраст ги идентификуваме со бројчиња, а не со имиња, и сето тоа било како што треба. Утврдивме дека станува збор...

4 февруари, 2018 @ 13:50 часот

Александар и Александра се најчестите имиња на децата во 2017 година

Александар, Александра, Јован, Јована, Миахил, Маихаела, Максим се меѓу најчестите имиња на новородените деца во 2017 година. Според Управата за водење матични книги, чести се и имиња Филип, Филипа, Калин...

30 декември, 2017 @ 10:02 часот