Дескоска не знае дали ќе има избори, но е за поскоро формирање антикорупциска

Министерката за правда Рената Дескоска не може да предвиди дали по референдумот ќе се продолжи со уставни измени или ќе се оди на распуштање на Собранието. Смета дека Антикорупциска комисија треба...

3 октомври, 2018 @ 12:00 часот

Претседателот на Антикорупциска Тантуровски поднесе оставка

Претседателот на Антикорупциската комисија, Игор Тантуровски, поднел оставка од својата фунцкија, од здравствени и семејни причини, пренесе ТВ21. Тантуровски ја поднел оставката до Собранието и тој...

6 март, 2018 @ 12:42 часот

По скандалот со патните трошоци, ОЈО ќе го чешла работењето на Антикорупциска

Основното јавно обвинителство соопшти дека е оформен предмет за трошењето на парите од буџетот од страна на членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата. „По објавите во медиумите,...

1 март, 2018 @ 15:25 часот

Антикорупциска со јавна опомена за судир на интереси

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) изрече мерка јавна опомена за лицето Марјан Огњановски за судир на интереси поради повреда на член 9 од Законот за спречување судир на интерси. Како...

5 јануари, 2018 @ 9:40 часот