Груби најави официјализација на албанскиот во јануари

Албанскиот јазик во јануари, следната година ќе се официјализира на државно ниво. Ова го потврди претседателот на комисијата за европски прашања, Артан Груби за ТВ21. „Посакувам тоа да се случи во текот...

11 декември, 2017 @ 12:16 часот

МРТ ќе има четири канали, вториот канал ќе биде само на албански

Јавниот радиодифузен сервис ќе добие четврти канал на кој ќе се емитува програма на јазиците на малите заедници, а вториот ќе биде целосно на албански. Министерството за информатичко општество и администрација...

27 ноември, 2017 @ 18:03 часот