Почина авторот на цртаниот лик „Душко долгоушко“

Авторот на цртаниот филм „Душко долгоушко“ Боб Гивенс почина на 99 години. Американскиот аниматор, чија долга и богата кариера исполнета со соработка со компании како што се Волт Дизни, Ворнер Брос...

23 декември, 2017 @ 12:26 часот