Damnatio Memoriae како потсетник на македонските политички лидери

Damnatio Memoriae во антиката Damnatio Memoriaе претставува облик на санкција која постоела во античкиот Рим, со тоа што оние кои биле осудени на оваа казна биле осудени на заборав од историјата, што значело и нивно...

31 јануари, 2018 @ 11:29 часот

Зошто е потребно итно повлекување на Законот за употреба на јазиците?

Со непарламентарна брзина, пратеникот Артан Груби, (зло)употребувајќи го европското знаме и статусот на претседател на Комисијата за европски прашања, неевропски (неделовнички и во отсуство на опозицијата)...

16 декември, 2017 @ 10:33 часот

Македонско-бугарски односи: обединети во различноста

United in diversity или на македонски „Обединети во различноста“ е официјалното мото на Европската Унија кое се користи од мај 2000 година. Според Европската Комисија мотото значи дека „Европејците се обединети...

8 ноември, 2017 @ 20:36 часот