Харвард ги идентификуваше петте најкорисни физички вежби

Да истрчаш маратон може да звучи како физичкиот напор, кој најмногу придонесува за зацврстувње на телото, но сепак не е, бидејќи може да им наштети на зглобовите и да го отежни дигестивниот систем. Постојат...

25 октомври, 2017 @ 19:56 часот

30 години подоцна: Може ли да се повтори „Црниот понеделник“ на Вол Стрит?

На 30-годишнината од катастрофалниот „Црн понеделник“ на 19 октомври 1987 година, американските акции се на рекордно високо ниво, а инвеститорите се загрижени за претстојните корекции и покрај силните...

@ 18:42 часот

Дигиталната трансформација станува реалност благодарение на Dell

На форумот претставниците од Dell ги претставија најновите пронајдоци и иновации на компанијата,  нови платформи, клауд системи и технологии кои се доказ дека веќе живееме во ера на дигитална трансформација...

@ 15:47 часот

Каталонската криза и „Брегзит“ потекнуваат од ист вид на национализам

Многу набљудувачи во моментов очекуваат каталонската влада да прогласи независност по референдумот од 1 октомври, но какви ќе бидат последиците за Каталонија, ако таа навистина се оддели. Според проф....

@ 22:14 часот

Ксенија Собчак – идеалниот ривал на изборите за Путин

Весниците во Русија на своите први страници го коментираат соопштението на телевизиската ѕвезда Ксенија Собчак дека ќе се бори за претседателската функција на изборите во март. Кандидат како неа ќе...

23 октомври, 2017 @ 21:44 часот