Во Приштина ќе се протестира против казните за терористите од Диво Насеље

28 ноември, 2017 | 10:20 часот | 619 прикажувања |

Организациите што излегоа од војната на УЧК и семејствата на убиените и уапсените во случајот Куманово го одбраа 28 ноември да одржат протест во Приштина, јавува ТВ Шења.

Организации кои произлегоа од војната на УЧК ги повикаа граѓаните и ветераните да учествуваат во протестот, кој се одржува против пресудата на осудените лица од Кумановската група.

Десетици Албанци беа осудени на доживотен затвор за случајот што се случи на 10 мај 2015 година во населбата Диво Насеље во Куманово. Протестот ќе се одржи пред Националниот театар и ќе започне во 14:00 часот.