Денес почнува пролетта, викендов стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред

20 март, 2018 | 9:08 часот | 649 прикажувања |

На северната Земјина полутопка денес почна пролетта, 20 март. Ќе трае до 21 јуни кога почнува летото.

Пролетта на северната полутопка во 2007 почна на 21 март во еден часот по полноќ.

Последниот викенд во март ќе почне и летното сметање на времето, па во ноќта помеѓу 24 и 25 март часовниците треба да се поместат за еден час напред.