Лек за испукани капилари

11 март, 2018 | 10:09 часот | 769 прикажувања |

Испукани ви се капиларите и ужасна појава под кожата, која не само што изгледа ужасно туку остава и други последици па се чуствуваме неудобно и секогаш мораме да носиме долга облека. Жените најдобро знаат за што станува збор.

Причините за појава на испукани капилари можат да бидат вродени или пак стекнати. Стекнати капилари се артериски и венски со линеарен, мрежест ѕвездест облик. Причина за нивна појава се генетска особина, естрогени хормони, бременост, долготрајна изложеност на сонце и солариуми, топли депилации, чести сауни, физиолошко стареење, срцеви и заболување на црниот дроб, локална употреба на хормони, црвенила од акни, стрии, долго стоење и слично.

На сета среќа постојат неколку начини да се решите со помош на неколку состојки кои сигурно ги имате дома, ние ви преставуваме два начина:

Првиот начин со помош на млад домат, кој е потребен да се исече на ситни коцкички, и подредете ги малите коцкички на тоа место акде имате испукани капилари. Добро обрнете внимание да кроистите млад, а не зрел домат.

Парчињата од младиот домат потребно е да се држат од 2-3 минути, потоа кожата премачкајте ја со некоја хидрантна крема. Постапката е потребно да се повтори во наредните 10 дена.

Вториот начин е со користење на јабоков оцет кој ќе го нанесете на местата каде имате испукани капилари. Потребно е 3 пати на ден да се нанесе јаболков оцет и така во анредните 3-4 седмици.