„Златна петорка“ доби специјална награда во Санкт Петербург

25 ноември, 2017 | 9:45 часот | 694 прикажувања |

Горан Тренчовски, режисерот на македонскиот игран филм „Златна петорка“, доби Специјална награда од страна на новинарите и критичарите на дневниот весник „Российская газета“.

Наградата доаѓа во рамки на на XVI Интернационален фестивал на дебитантски филмови „Начало“во Санкт Петербург, „за доследно трагање по историската вистина“.