Новата Влада прв пат ќе одговара на пратенички прашања

23 ноември, 2017 | 10:57 часот | 440 прикажувања |

Новата Влада утре за прв пат ќе одговара на пратенички прашања во македонското Собрание.

Ваква седница е прва за новиот владин состав и на неа единствена точка на дневен ред се пратенички прашања.

Инаку, пратеничките прашања се секогаш во четврток, но сега седницата е преместена поради првата седница на бугарската и македонската Влада која денеска се одржува во Струмица.