Анѓушев и Бектеши на средба во Стопанската комора

5 март, 2018 | 9:39 часот | 521 прикажувања |

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе одржат работна средба со претставници на компаниите-членки на Стопанската комора на Македонија.

На средбата ќе се дискутира за предложените мерки во „Планот за економски раст“, кои треба да условат подобрување на конкурентноста и зголемување на инвестициите, со цел поттикнување на економскиот раст на македонската економија.