Улица во Дојран ќе го носи името „Љубчо Георгиевски“

4 март, 2018 | 8:27 часот | 1.300 прикажувања |

Екс премиерот и прв лидер на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски ќе ја има честа улица во Дојран да биде именувана според него. Станува збор за предлог на претседавачот, на советот на општина Дојран, Ристе Џинов.

Според Џинов со именување на улица во Дојран ќе се одбележи придонесот на Георгиевски во ревитализација на Дојранското езеро преку проектот кој беше реализиран во 90-тите години кога се подигно нивото на водата.

Исто така под водство на Георгиевски како премиер се направи градежен зафат за обвнова на шеталиштето во Дојран, па на овој начин Советот на општината сака да му се оддолжи.