Граѓански протест во Скопје, започнува „ловот на корумпирани извршители“

2 март, 2018 | 10:48 часот | 889 прикажувања |

Граѓани кои се организираат преку социјалните мрежи, денес ќе протестираат пред Комората на извршители во Скопје. Тие велат дека почнува ловот на корумпирани извршители и сметаат дека нивното делување надвор од судовите е непотребно, а пак однесувањето е недозволиво.

Протестот е реакција на новиот Закон за извршување, со кој доколку граѓаните немаат платено комунални сметки, извршителот не смее да ги блокира без претходно известување.

Протестот е закажан во 12 часот.