Полкот за специјални операции ќе го одбележи Денот на единицата

1 март, 2018 | 8:54 часот | 550 прикажувања |

Полкот за специјални операции денеска во касарната „Илинден“ во Скопје, со соодветна програма ќе го одбележи Денот на единицата.

Со одлука на претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, 1. март е одреден за ден на Полкот за специјални операции, како сеќавање на денот кога е формирана првата специјална единица на АРМ-1март 1994 година.