Канада ќе прими околу милион мигранти до 2020-та година

27 февруари, 2018 | 12:07 часот | 572 прикажувања |

Либералните власти во Канада планираат да примат околу милион мигранти до 2020-та година.

За реализација на миграцискиот план на иницијатива на Владата на премиерот Џастин Трудо ќе бидат потребни околу 440 милиони канадски долари.

Во Канада пристигнуваат бегалци од Блискиот Исток, Азија, Африка и Источна Европа, вклучувајќи ги Русија, Украина и Белорусија.