Паметниот часовник „PowerWatch X“ работи со помош на топлината на телото

24 февруари, 2018 | 13:52 часот | 572 прикажувања |

Сакате да купите часовник, но не сакате стално да ја менувате вашата батерија.

Kомпанијата откри дека нивниот часовник се разликува од останатите по тоа што го користи термоелектричниот конвертор на енергија за да се полни со вишокот на телесната топлина.

Новиот PowerWatch X е далеку понапреден, водоотпорен, успева повеќе да ја користи топлинската енергија на нашето тело за напојување, а ги прикажува и нотификациите кои што пристигнуваат на паметниот телефон поврзувајќи се со уредот преку Bluetooth.

Погледнете го новиот паметен часовник „PowerWatch X“: