Мисовски, Ременски и Мемеди избрани за потпретседатели на Собранието

20 февруари, 2018 | 19:27 часот | 588 прикажувања |

Со 61 глас „за“, еден воздржан и ниту еден против, пратениците Горан Мисовски, Фросина Ташевска Ременски и Весел Мемеди денеска беа избрани за потпретседатели на Собранието на Република Македонија.

Изборот на Мисовски, Ременски и Мемеди помина без дискусија во собраниската сала.

По изборот, тројцата дадоа свечени изјави. Пратениците на опозициската ВМРО-ДПМНЕ не учествуваа на седницата во Собранието.