Федерацијата на планинарски спортови оформи специјална комисија за немилиот настан што се случи на Кајкмакчалан

14 февруари, 2018 | 11:42 часот | 528 прикажувања |

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија оформи специјална комисија, составена од нивни членови и екперти кои ќе ги анализираат околностите под кои загинаа двајцата планинари, Калина Велевска и Александар Миновски изминатиот викенд на планината Кајмакчалан.

 

Во прилог соопштението од Федерацијата на планинарски спортови: