Марјан Цветковски е реизбран за директор на MРT

14 февруари, 2018 | 8:59 часот | 556 прикажувања |

Марјан Цветковски, повторно е реизбран за директор на МРТ, таа функција ја извршува од 2012. година.

По објавениот конкурс за избор на нов директор, Програмскиот совет на МРТ повторно го избра Цветковски, а негов заменик е Харун Ибраими.

Мандатот на новиот директор и заменик-директор на МРТ ќе трае три години.