Македонската заедница од Малта се противи на промена на уставното име

13 февруари, 2018 | 20:26 часот | 1.169 прикажувања |

Протестно писмо до Владата на Република Македонија против промена на уставното име Македонија испратија денеска од македонската заедница во Малта.

Писмото беше прочитанo на денешната средба меѓу претставниците од македонската заедница во Малта и министерот без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми.