Во Скопје повторно магла и загадување над дозволените граници

9 февруари, 2018 | 11:05 часот | 639 прикажувања |

Во Скопје утринава високо ниво на загаденост на воздухот.

Според апликацијата „Мој Воздух“ присуството на ПМ10 честички во скопските населби Карпош, Лисиче е над дозволените граници, а најголемо загадување на воздухот е измерено кај Ректоратот