Мицкоски имал средба со Метју Палмер, наследникот на Хојт Ји во Стејт департментот

7 февруари, 2018 | 10:34 часот | 538 прикажувања |

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во Вашингтон имал работна средба со заменикот помошник државен секретар за Европа и Евроазија Метхју Палмер, кој е дојден на местото на Хојт Ји во Стејт департментот.

На средбата Мицкоски нагласил дека ВМРО-ДПМНЕ е политичка партија насочена кон интеграција во ЕУ и НАТО и реформите како клучни процеси кои треба да ја подобрат севкупната економска, политичка и социјална состојба во нашата земја како и во нашиот регион.

Како што информираат од ВМРО-ДПМНЕ, на средбата било разговарано и за актуeлната политичка состојба во Република Македонија, пришто Мицкоски нагласил дека во овој момент граѓаните на Република Македонија се соочуваат со правна несигурност и злоупотреба на правосудниот и административниот систем со цел остварување на тесни интереси на актеулната владејачка коалиција, како и дека е потребна одговорност за таквото однесување, на сите поединци кои постапуваат спротивно на законите и ги злоупотребуваат институциите.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски на средбата со Палмер истакнал дека Република Македонија мора да остане посветена на стратешкото сојузништво со САД и градењето на односи базирани на силна доверба и взаемна почит.