Дигиталната трансформација станува реалност благодарение на Dell

25 октомври, 2017 | 15:47 часот | 734 прикажувања |

На форумот претставниците од Dell ги претставија најновите пронајдоци и иновации на компанијата,  нови платформи, клауд системи и технологии кои се доказ дека веќе живееме во ера на дигитална трансформација и виртуелна реалност. Форумот овозможи и поврзување на професионалците од сите бизнис сегменти со трендовите и динамиките на информатиката и пренесе сознанија за изнаоѓање на начини за следење на курсот на следните развојни трендови на ИКТ индустријата.

ИТД Дистрибуција, која е увозник и дистрибутер на Dell за Македонија беше дел од овој форум. На корисниците и вљубениците во напредната технологија и компјутери ИТД Дистрибуција им овозможи пристап до најсовремените модели на компјутери, најава за нови конфигурации и иновации во компјутерскиот сегмент и можност за вмрежување на своите клиенти и партнери во функција на модернизирање на бизнисот и работењето.

ИТД Дистрибуција е компанија основана во 2007 година и во моментов е водечка компанија за дистрибуција на ИТ опрема на македонскиот пазар. ИТД Дистрибуција е овластен дистрибутер за Dell за пазарот во Македонија, Албанија и Косово.