Деветмина повредени во вкупно 16 сообраќајки викендов во Скопје

29 јануари, 2018 | 10:36 часот | 563 прикажувања |

Во текот на изминатиот викенд на подрачјето на Сектор за внатрешни работи Скопје се случиле 16 сообраќајни незгоди од кои една со тешки телесни повреди, пет со телесни повреди и 10 со материјална штета. При сообраќајните незгоди едно лице се здобило со тешки телесни повреди додека осум со лесни телесни повреди.

Од преземените мерки и активности констатирано е дека 102 возачи го управувале возилото со по голема брзина од дозволената. 32 возачи се исклучени од сообраќајот и тоа седум бидејќи го управувале своето возило под дејство на алкохол и 25 возачи го управувале возилото без да се стекнат со право за управување на моторно возило. Исто така 24 возила се исклучени од сообраќај, бидејќи дел од нив биле технички не исправни и со истечена важност на сообраќајната дозвола.

12 возачи се санкционирани бидејќи ја поминале крстосницата на црвено светло, двајца не дале првенство на минување, 10 не правилно се престроиле и четворица не правилно престигнувале. Преземени се мерки и против еден пешак кој поминал коловоз надвор од пешачки премин. Во текот на изминатите денови исто така издадени се 153 мандатни платни налози, додека 149 возила се подигнати со “Пајак”.