Српската заедница го одбележува Националниот празник Свети Сава

27 јануари, 2018 | 9:55 часот | 737 прикажувања |

Со свечена академија во Македонската опера и балет вечерва српската зедница во земјава ќе го одбележи Националниот празник на Србите во Република Македонија, Свети Сава.

На свечената академија најавено е обраќање на претставници од Македонија и Србија, а ќе учествуваат и претставници од јавниот и културниот живот, симфонискиот оркестар и хорот на РТС, актери од Народниот театар од Белград и Народниот ансамбл „Венац“ од Грачаница.