Собранието ќе има пет потпретседатели

18 јануари, 2018 | 20:30 часот | 811 прикажувања |

Предлог-одлуката за утврдување на бројот на потпретседатели на парламентарниот дом беше усвоена на денешната седница на Собранието на Република Македонија.

Со оваа одлука, Собранието ќе има пет потпретседатели, кои ќе се избираат од редот на пратениците од различни политички партии.