Солза Грчева: Ликовите како Павле Трајанов завршуваат на буништето на историјата

10 јануари, 2018 | 11:04 часот | 19.245 прикажувања |

Овој човек има дрскост да повика на политичка храброст на Владата, во Парламентот да се променело името. Уште повеќе, да се покриеле со квазиреферендум.
Тој зборува за Парламент, кој јавно на 24 ТВ кажа дека сите одлуки во Парламентот им биле диригирани од власта. Тој си играше пратеник, бидејќи никогаш не беше народен пратеник, туку слуга на власта.
Овој човек, власт во сите времиња е синоним на политички кукавичлук и прагматизам. Тој нема право да бара политичка, ниту било каква храброст.
Најголемата храброст на нашиот народ ќе биде да ги отфрли овие ликови на буништето на историјата. Таму им е местото.

(фејсбук статус на Солза Грчева)