Со парите од патни трошоци пратениците ќе вработеа по еден шофер и ќе ја намалеа невработеноста

3 јануари, 2018 | 23:20 часот | 1.730 прикажувања |

„Fun fact“ би рекле во Америка, жалосни факти за Македонија. Пратеници кои потрошиле најповеќе буџетски пари за превоз во 2017. Просечно им иди околу 330 евра месечно. Е сега да беа прагматични, ќе запослеа по еден шофер со тие пари и одма се намалува невработеноста во државата. Еве ви идеја во 2018 да помогните на економијата фотељаши едни!

Алија Камберовски – 4.280 евра

Сашко Поцков – 3.975 евра

Лилјана Затуровска 3.932 евра

Мира Стојчевска – 3.924 евра

Агим Шакири – 3.911 евра

Александар Кирацовски – 3.844 евра

Сашо Василевски – 3.843 евра

Томислав Тунтев 3.843 евра

Васко Ковачевски 3.829 евра

Лилјана Кузмановска 3.829 евра

(фејсбук статус на Горан Чобановски)