Димовски се повлекува, Ѓорчев нов координатор на ВМРО-ДПМНЕ?

26 декември, 2017 | 10:13 часот | 2.478 прикажувања |

Пратеникот Влатко Ѓорчев ќе биде координатор на десетте пратенички групи на опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Димовски се повлекол од оваа позиција самоиницијативно, а одлуката им ја соопштил и на своите колеги пратеници.

Одлуката формално се очекува да биде соопштена денес од страна на партијата.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ денеска треба да одлучат дали ќе го следат годишното обраќање на претседателот, Ѓорѓе Иванов, во Собранието, и дали ќе се вклучат во работата на парламентот, откако ги бојкотираа минатите седници.