Груевски прогласен за почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ

23 декември, 2017 | 14:44 часот | 533 прикажувања |

На конгресот кој се одржа денеска во Валандово досегашниот претседател на партијата, Никола Груевски, беше прогласен за почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова се должи, според партијата, на фактот што тој донесе десет последователни изборни победи за ВМРО-ДМПНЕ, како и на значајниот напредок кој партијата го забележа во однос на бројот на членството и финансиската моќ.

На Груевски му беше доделена и плакета за благодарност за неговата работа во партијата.