Амди Бајрам ја напушти коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ

22 декември, 2017 | 15:35 часот | 564 прикажувања |

Амди Бајрам најави дека од денеска во Собранието ќе делува како пратеник на партијата Сојуз на Ромите, а не како дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ.

„До денеска бев пратеник од Сојузот на Ромите во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, а од денеска ќе делувам како пратеник од Сојузот на Роми“, истакна пратеникот Бајрам.

фото: Република