Телеком Австрија стана единствен сопственик на Оне.вип

11 ноември, 2017 | 12:17 часот | 800 прикажувања |

Телеком Австрија ги откупи 45те отсто акции во македонскиот телекомуникациски оператор оне.Вип од Телеком Словенија за 120 милиони евра.

Со тоа Телеком Австрија станува единствен сопственик на компанијата.

Во октомври 2014 година членката на групацијата Телеком Словенија, Оне Дооел Скопје потпиша договор за спојување со ВИП оператор, член на групацијата Телеком Австрија.