Во Македонија се одбележува Светскиот ден на ромскиот јазик

11 ноември, 2017 | 10:16 часот | 508 прикажувања |

Денеска во Македонија се одбележува Светскиот ден на ромскиот јазик.

На настанот ќе се обратат премиерот Зоран Заев, министерката за образование и наука Рената Дескоска, а обраќање ќе имаат и министерот без резор задолжен за имплементација на Националната стратегија за подобрување на состојбите на Ромите, Самка Ибраимовски како и професор Љатив Демир.