Од денес бензините со нова цена

9 јули, 2018 | 8:24 часот | 118 прикажувања |

Поради промените на цените на суровата нафта на светските берзи, од денес најверојатно ќе следи ново поскапување на цените на нафтените деривати.

Се очекува Регулаторната комизија за енергетика да најави зголемување на цената за нешто над 2 денари по литар и ова ќе биде прво поскапување по претходните две намалувања на цената.