Кино на отворено со филмот „Исцелител“

6 јуни, 2018 | 9:40 часот | 1.105 прикажувања |

Во организација на Град Скопје и Младинскиот културен центар, вечер во Градскиот парк во Скопје ќе биде организирано „Кино на отворено“ со проекција на филмот „Исцелител“ на Ѓорче Ставрески.

Настанот е прв од дводневната манифестација што се одржува под покровителство на Град Скопје. Во соработка со Македонската филхармонија утревечер во Градскиот парк ќе биде организиран и концерт на џез-музичарот со потекло од Нигерија Феми Кути.

Проекцијата на „Исцелител“ вечер ќе биде од 22 часот зад споменикот на Гоце Делчев, а МКЦ за посетителите ќе постави перници за седење.

Од премиерата во ноември, црната комедија „Исцелител“, кој е дебитантски игран филм на режисерот Ставрески, досега доби девет меѓународни награди, од кои пет за најдобар филм.