Нивото на Охридското Езеро е 20 сантиметри над дозволениот максимален водостој

23 мај, 2018 | 11:03 часот | 1.188 прикажувања |

Нивото на Охридското Езеро е 20 сантиметри над дозволениот максимален водостој, а на Дојранското Езеро е 11 сантиметри над договорениот водостој, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Над просекот за мај се водостоите на Вардар кај Зајчев Рид, Велес и Демир Капија, Пчиња кај Катлановска Бања и Црн Дрим кај Ложани, а под просекот се водостоите на Треска кај Македонски Брод, Крива Река кај Крива Паланка и Црна Река кај Новаци.