„Воинот на коњ“, „Порта Македонија“ и „Филип Втори“ ќе ја доживеат судбината на „Ќосето“

По Ќосето, следни на листата за дислокација се споменикот „Воин на коњ“ на плоштадот Македонија, порта Македонија, споменикот Мајка Тереза чија градба е веќе стопирана. За нив веќе се готови елаборатите....

23 февруари, 2018 @ 17:57 часот

Шехтански бара Шилегов да го острани двоглавиот орел на УЧК од Чаир

Ванчо Шехтански, лидер на политичката партија ТМРО, кој беше функционер во власта предводена од ВМРО-ДПМНЕ, очекува скопскиот градоначалник Петре Шилегов да постапи по одлуката од февруари 2016, која...

@ 12:03 часот

ФОТО: Свеќи на постаментот од отстранетиот споменик на Ќосето

Претседателот на Светскиот македонски конгрес (СМК) утрово запали свеќа на местото каде до вчера се наоѓаше споменикот на Андон Ќосето. Споменикот на Ќосето од пред Врховниот суд беше отстранет во...

22 февруари, 2018 @ 11:58 часот

Општина Центар: Споменикот на Андон Јанев – Ќосето беше дивоградба

Споменикот на Андон Јанев – Ќосето e отстранет од пред Врховниот суд затоа што беше дивоградба и не беше поставен на одобрената локација од страна на Град Скопје, велат од Општина Центар. Од таму наведуваат...

@ 11:22 часот

Започна пролетното садење на цветните леи во Скопје

Овој временски перод од годината е најпогоден за садење на пролетен цветен расад низ градското зеленило. Затоа нашите екипи, после акциите за генерално чистење на скопските општини, деновиве започнаа...

21 февруари, 2018 @ 17:14 часот

Жан Зимбаков назначен за нов директор на Клиниката за кардиологија

Доктор Жан Зимбаков е назначен за нов директор на скопската Клиника за кардиологија. Неговото име најмногу се вртеше во лекарските кругови како замена за поранешниот директор, доктор Беким Поцеста,...

15 февруари, 2018 @ 11:34 часот

Поради кастрење на гранките во Центар, бесплатен паркинг за возилата во Катната гаража кај „Беко“

Утре (16.02.2018 година, петок) екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ и ЈП „Градски паркинг“ ќе спроведат акција за кастрење гранки на отворени паркинзи на повеќе локации во Центар. Оваа акција на кастрење...

@ 9:53 часот

Град Скопје: Секој обврзник што смета дека погрешно му е блокирана сметката, може да дојде во барака 16

Од Градот Скопје ги информираат граѓаните дека во согласност со законот за даноците на имот, секој даночен обврзник добива решение за плаќање годишен данок на имот и комунална такса фирмарина до 31...

14 февруари, 2018 @ 18:14 часот

Шилегов: Александар никогаш не бил дел од нашата регуларна историја

Подобро е да ги решаваш проблемите отколку да ги игнорираш, вели скопскиот градоначалник за грчкиот весник „Документо“. Петре Шилегов, вели дека тој, но и премиерот Зоран Заев сакаат да ги решаваат,...

11 февруари, 2018 @ 15:26 часот