„Воинот на коњ“, „Порта Македонија“ и „Филип Втори“ ќе ја доживеат судбината на „Ќосето“

По Ќосето, следни на листата за дислокација се споменикот „Воин на коњ“ на плоштадот Македонија, порта Македонија, споменикот Мајка Тереза чија градба е веќе стопирана. За нив веќе се готови елаборатите....

23 февруари, 2018 @ 17:57 часот

Мицкоски: Јавноста чека одговор од премиерот до каде е истрагата за корупција во Владата

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, вели дека јавноста уште чека одговори од премиерот Зоран Заев за тоа до каде е истрагата за корупцијата на двајцата членови од неговата влада која беше...

@ 17:24 часот

Заев: Посакувам да се дојде до решение за името до крајот на март

Посакувам и тоа не е само моја желба, туку и оние од нас кои се вклучени во преговорите, да се дојде до решение за спорот за името до крајот на март, рече македонскиот премиер Зоран Заев во интервју за...

@ 17:18 часот

Скопското крило на БЕСА: Касами подготвил сценарио за уништување на партијата

Скопското крило на движењето Беса денеска повторно излезе со обвиненија против Билал Касами, додека бил претседател на партијата. „Ако јавноста внимателно ги има следено имињата кои фалсификаторот...

@ 17:00 часот

АРМ успешно ја извршуваше својата мисија и сите поставени задачи во 2017-та година

И покрај објективните потешкотии и ограничени расположиви ресурси, АРМ лани успешно ја извршуваше својата мисија и поставените задачи, а борбената готовност со големи напори и залагање на персоналот...

@ 16:21 часот

МТСП: Обезбедени 486 вработувања на неопределено време во градинките

Министерството за труд и социјална политика известува дека 226 работни места во детските градинки, на кои повеќе години се вработувал кадар на определено време, се трансформираат на неопределно време. Министерството...

@ 15:18 часот

Данев: Зголемувањето на старосната граница за пензионирање е удар врз економијата, работодавачите и работниците

Зголемувањето на старосната граница за пензионирање и стапката на придонесите за ПИО, која беше најавена од страна на Зоран Заев е удар врз економијата, работодавачите и работниците. СДСМ ветуваше...

@ 15:14 часот